O nama

Udruga kondicijskih trenera Hrvatske osnovana je 16. studenog 2002. godine s jasnom vizijom unapređivanja, razvijanja i zaštite sporta kroz djelatnost kondicijskih trenera. Kako bismo unaprijedili sport, odlučili smo prvenstveno raditi na sebi, odnosno edukaciji kondicijskih trenera koji će prije svega svojim radom i znanjem unaprijediti sportaše, a samim time i sport općenito.

Segment edukacije najviše obogaćujemo s već tradicionalnom međunarodnom konferencijom, koja polako postaje jedan od najvećih stručnih skupova takvoga tipa u ovome dijelu Europe. Kako naša podrška članovima ne bi ostala samo na jednome izvoru informacija, uz konferenciju objavljujemo i zbornik radova u kojem obuhvaćamo sve objavljene radove.

Tu je i naš časopis Kondicijski trening, koji se bavi teorijom i metodikom kondicijske pripreme te kao takav daje kompletnu i ažurnu informaciju o novim spoznajama na području treninga. Također, naša udruga je na sebe preuzela veliku odgovornost s ciljem zaštite i promicanja stručnog i profesionalnog statusa članova UKTH u radu u Republici Hrvatskoj i inozemstvu. Časopis je prestao izlaziti tijekom 2020. godine. 

Veliko iskustvo i znanje koje imaju naši članovi želimo prenositi na one trenere koji su željni učenja i usavršavanja, kako bi naša struka imala još veće značenje i bolji status u sportu.